ABD Başkanı Donald Trump, yakın çalışma arkadaşı ve South Carolina Senatörü Lindsey Graham'ın vefatının ardından bir açıklama yaptı. NBC News'e verdiği röportajda Trump, Graham ile ölümünden sadece birkaç saat önce telefonda görüştüklerini belirtti.
Görüşmenin ana gündem maddesini, ABD'deki seçmen kaydı ve oy kullanma süreçlerini düzenlemeyi hedefleyen Amerika'yı Kurtarma Yasası oluşturuyordu. Trump, Graham'ın yasanın Senato'dan geçmesi için yoğun çaba sarf ettiğini ifade ederek, bu kaybın yasa tasarısı için büyük bir darbe olduğunu dile getirdi.
Trump, Graham'ın uzun bir yolculuktan döndüğünü ve yorgun olduğunu kendisine ilettiğini aktardı. Başkan, görüşme sırasında Graham'a "Bunu halledeceğiz Lindsey" diyerek moral verdiğini paylaştı. Öte yandan Trump, Graham'dan boşalan senatörlük koltuğu için aday belirleme sürecine dair de konuştu. Aklında belirli bir isim olduğunu belirten Trump, şu aşamada bir isim açıklamanın erken olacağını vurguladı.