Gündem

2026-2027 Akademik Yılı Üniversite Öğrenim Ücretleri Belirlendi

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 2026-2027 akademik yılı yükseköğretim katkı payları ve öğrenim ücretleri netleşti. Birinci öğretim ve açık öğretim öğrencileri için katkı payları devlet tarafından karşılanacak.

2haber
2gelişme
15.08.2026 17:06son güncelleme
YENİ

Neler değişti?

Konu dosyasındaki son önemli gelişmeler

1. 2026-2027 Akademik Yılı Yükseköğretim Ücretleri Belirlendi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, devlet üniversitelerinde birinci öğretim öğrencileri için katkı payı devlet tarafından karşılanacak. Şehit yakınları, gaziler ve engelli öğrenciler için özel muafiyet ve indirim düzenlemeleri getirildi.

2. 2026-2027 Akademik Yılı Üniversite Öğrenim Ücretleri Belirlendi

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 2026-2027 akademik yılı yükseköğretim katkı payları ve öğrenim ücretleri netleşti. Birinci öğretim ve açık öğretim öğrencileri için katkı payları devlet tarafından karşılanacak.

KRONOLOJİ

Gelişmelerin zaman çizelgesi

En yeni gelişmeden geriye doğru

1. GündemÖnemli gelişme

2026-2027 Akademik Yılı Yükseköğretim Ücretleri Belirlendi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, devlet üniversitelerinde birinci öğretim öğrencileri için katkı payı devlet tarafından karşılanacak. Şehit yakınları, gaziler ve engelli öğrenciler için özel muafiyet ve indirim düzenlemeleri getirildi.

Habertürk
  2. GündemÖnemli gelişme

Anadolu Ajansı + TRT Haber + CNN Türk