15 Temmuz Gazileri On Yıllık Yaralarıyla Yaşıyor

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan vatandaşlar, vücutlarındaki kurşunlarla yaşamaya devam ediyor. Gaziler, o gece yaşadıkları direniş anılarını ve sağlık mücadelelerini anlattı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: 15 Temmuz Gazileri On Yıllık Yaralarıyla Yaşıyor
Temsili görsel · klimkin / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan vatandaşlar, vücutlarındaki kurşunlarla yaşamaya devam ediyor.
  • Gaziler, o gece yaşadıkları direniş anılarını ve sağlık mücadelelerini anlattı.
  • Vücutlarındaki Kurşunlarla On YılFetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi üzerinden on yıl geçerken, bazı vatandaşlar o gecenin izlerini hala bedenlerinde taşıyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaralanan vatandaşlar, vücutlarındaki kurşunlarla yaşamaya devam ediyor. Gaziler, o gece yaşadıkları direniş anılarını ve sağlık mücadelelerini anlattı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 15.07.2026 11:55
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Vücutlarındaki Kurşunlarla On Yıl

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi üzerinden on yıl geçerken, bazı vatandaşlar o gecenin izlerini hala bedenlerinde taşıyor. İstanbul'da yaşanan olaylar sırasında yaralanan İsmail Acur ve Musa İlhan, vücutlarına isabet eden mermilerle yaşamlarını sürdürüyor.

Saraçhane'deki direnişe katılan İsmail Acur, olaylar sırasında sağ gözünü kaybetti. Acur'un boyun bölgesinde, şah damarı ile omurilik arasına saplanmış bir kurşun bulunuyor. Bölgenin kritik önemi nedeniyle cerrahi müdahale yapılamayan Acur, on yıldır bu riskle yaşamaya devam ediyor. Acur, yaralıları güvenli bölgelere taşıdığı sırada vurulduğunu ve bir ara öldü sanılarak üzerine Türk bayrağı örtüldüğünü belirtti.

Kalbinin Yanındaki Mermi

Bir diğer gazi Musa İlhan ise AKOM önünde darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu göğsünden vuruldu. İlhan'ın vücudundaki kurşun, kalbinin sadece iki santimetre uzağında yer alıyor. O gece terlikleriyle sokağa çıktığını anlatan İlhan, darbecilere karşı korkusuzca yürüdüğü sırada yaralandığını ifade etti.

Diğer Gazilerin Anıları

Olayların farklı noktalarında yaralanan diğer isimler de yaşadıklarını paylaştı. Başkomiser Murat Ellibeş, rehin alınan meslektaşlarını kurtarmaya çalışırken vurulduğunu dile getirdi. Atatürk Havalimanı'nda tankları durdurmaya çalışan Özcan Çetinkaya ise Cumhurbaşkanı'nın iniş anına şahit olduğunu belirtti.

Haberde ayrıca, Ankara Gölbaşı'ndaki saldırıda şehit düşen Özel Harekat Komiser Yardımcısı Gülşah Güler'in anısına değinildi. Şehit polisin adını yaşatan 10 yaşındaki yeğenine, polis olma hayallerini desteklemek amacıyla özel harekat üniforması hediye edildi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İsmail Acur, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sağ gözünü kaybetmiştir.Kaynak 1
  2. İsmail Acur'un boynunda, şah damarı ile omurilik arasında bir kurşun bulunmaktadır.Kaynak 1
  3. Acur'un boynundaki kurşun, hayati risk nedeniyle 10 yıldır çıkarılamamaktadır.Kaynak 1
  4. Musa İlhan, AKOM önünde darbeciler tarafından göğsünden vurulmuştur.Kaynak 1
  5. Musa İlhan'ın kalbinin 2 santimetre yakınında bir kurşun bulunmaktadır.Kaynak 1
  6. Başkomiser Murat Ellibeş, rehin alınan arkadaşlarını kurtarmaya çalışırken yaralanmıştır.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    NTVHaber kaynağı · 15.07.2026 11:38

    15 Temmuz'un izini, 10 yıldır bedenlerindeki kurşunda taşıyorlar

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler