Kanada'da mezuniyet töreninde kefiye krizi

Kanada'da bir lise mezuniyetinde öğrencinin kefiyesinin zorla çıkarılması büyük tepki çekti. Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi olayı ırkçılık olarak nitelendirdi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Kanada'da mezuniyet töreninde kefiye krizi
Temsili görsel · Pexels / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Kanada'da bir lise mezuniyetinde öğrencinin kefiyesinin zorla çıkarılması büyük tepki çekti.
  • Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi olayı ırkçılık olarak nitelendirdi.
  • Kanada'nın Saskatchewan eyaletine bağlı Saskatoon şehrinde bulunan Centennial Collegiate Lisesi'ndeki mezuniyet töreni sırasında yaşanan bir müdahale, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Kanada'da bir lise mezuniyetinde öğrencinin kefiyesinin zorla çıkarılması büyük tepki çekti. Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi olayı ırkçılık olarak nitelendirdi.

2 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 06.07.2026 10:29
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Kanada'nın Saskatchewan eyaletine bağlı Saskatoon şehrinde bulunan Centennial Collegiate Lisesi'ndeki mezuniyet töreni sırasında yaşanan bir müdahale, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Diplomasını teslim almak üzere sahneye çıkan bir öğrenci, Filistin mücadelesinin sembolü olan kefiyeyi boynuna takmıştı. Ancak tören esnasında görevli bir personel, öğrencinin boynundaki kefiyeyi aniden çekerek zorla çıkardı.

Sosyal medya platformlarında hızla yayılan görüntülerde, öğrencinin yaşadığı şaşkınlık ve ardından kefiyesini tekrar boynuna takarak törene devam ettiği anlar yer aldı. Olayın ardından Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi (NCCM) tarafından yapılan açıklamada, bu durumun son derece rahatsız edici olduğu vurgulandı. Konsey, yaşananları Filistin karşıtı ırkçılığın en somut örneklerinden biri olarak değerlendirdi.

Açıklamada, eğitim kurumlarında ve mezuniyet törenlerinde Filistin kimliğine yönelik referansların sıklıkla şiddetle ilişkilendirilmeye çalışıldığına dikkat çekildi. Kurum yetkilileri, bu utanç verici olayın sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirterek, konuyla ilgili taraflarla iletişime geçmeye çalıştıklarını ifade etti. Sosyal medya kullanıcıları da müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirterek, kefiyenin kültürel bir kimlik ve dayanışma sembolü olduğunu savundu. Kanada genelindeki kurumlarda bu tür ayrımcı yaklaşımların ele alınması gerektiği çağrısı yapıldı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

2kaynak · 4 olgu

2 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Kanada'nın Saskatoon kentindeki Centennial Collegiate Lisesi'nde bir mezuniyet töreni düzenlendi.Kaynak 1, 2
  2. Diplomasını almak için sahneye çıkan öğrencinin boynundaki kefiye bir görevli tarafından zorla çıkarıldı.Kaynak 1, 2
  3. Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi olayı Filistin karşıtı ırkçılığın bir örneği olarak tanımladı.Kaynak 1, 2
  4. Sosyal medyada yayılan görüntülerde öğrencinin kefiyesini tekrar boynuna taktığı görüldü.Kaynak 2

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Anadolu AjansıHaber ajansı · 01.07.2026 10:54

    Kanada'daki mezuniyet töreninde genç mezunun kefiyesinin zorla çıkarılması tepki topladı

    Kaynağı aç ↗
  2. 2
    TRT HaberHaber kaynağı · 01.07.2026 10:53

    Kanada'daki mezuniyet töreninde genç mezunun kefiyesinin zorla çıkarılması tepki topladı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler