Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya Cumhurbaşkanı Edgars Rinkevics ile telefon aracılığıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından paylaşılan bilgilere göre, görüşme sırasında Türkiye ile Letonya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler masaya yatırıldı.
Erdoğan, Rinkevics'i NATO Ankara Zirvesi kapsamında Türkiye'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti yineledi. Zirvede alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin NATO çatısı altında Baltık bölgesinin güvenliğine büyük önem atfettiğini ve bu yöndeki katkılarını artırdığını vurguladı.
Görüşmenin bir diğer önemli gündem maddesi ise savunma sanayisi oldu. Erdoğan, iki ülke arasındaki iş birliğinin savunma sanayisi başta olmak üzere pek çok alanda daha ileri bir seviyeye taşınması arzusunu dile getirdi. Taraflar, stratejik ortaklıkların güçlendirilmesi konusundaki kararlılıklarını karşılıklı olarak teyit etti.