Spor dünyasında güvenlik zirvesi: Marka değeri ve huzur vurgusu

Yeni sezon öncesi düzenlenen Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı'nda sporun marka değerini artırmak ve şiddeti önlemek için atılacak adımlar ele alındı. Kulüpler ise güvenlik maliyetlerinin karşılanması talebini dile getirdi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Spor
Temsili görsel: Spor dünyasında güvenlik zirvesi: Marka değeri ve huzur vurgusu
Temsili görsel · LAWJR / Pixabay
Haberin kısa özeti2 dakikada okuyun
  • Yeni sezon öncesi düzenlenen Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı'nda sporun marka değerini artırmak ve şiddeti önlemek için atılacak adımlar ele alındı.
  • Kulüpler ise güvenlik maliyetlerinin karşılanması talebini dile getirdi.
  • Yeni sezon öncesinde Türk futbolunun güvenlik uygulamalarını masaya yatırmak amacıyla TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde kapsamlı bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Yeni sezon öncesi düzenlenen Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı'nda sporun marka değerini artırmak ve şiddeti önlemek için atılacak adımlar ele alındı. Kulüpler ise güvenlik maliyetlerinin karşılanması talebini dile getirdi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 23.07.2026 18:53
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Yeni sezon öncesinde Türk futbolunun güvenlik uygulamalarını masaya yatırmak amacıyla TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde kapsamlı bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ertuğrul Doğan'ın katılımıyla gerçekleşen zirvede, sporun birleştirici gücünün korunması ve şiddet olaylarının önüne geçilmesi hedefleri öne çıktı.

Marka değeri ve toplumsal dil vurgusu

Bakan Osman Aşkın Bak, sporun kitleleri hareketlendiren önemli bir olgu olduğunu belirterek, 6222 sayılı yasa çerçevesinde güvenlik uygulamalarının titizlikle takip edildiğini ifade etti. Özellikle sosyal medya ve demeçler üzerinden müsabaka öncesinde toplumu geren söylemlerin sporun marka değerine zarar verdiğine dikkat çeken Bak, bu durumun düzeltilmesi için tüm paydaşların sorumluluk alması gerektiğini belirtti. Bakan Bak, "Sporun birleştirici gücünü kullanmak zorundayız" diyerek ortak değerlerin korunması çağrısında bulundu.

Hacıosmanoğlu'ndan ayrıştırıcı dile uyarı

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, futbolun milyonlarca insanın ortak sevinci olduğunu hatırlatarak, güvenli ve küfürden uzak tribünlerin spora olan ilgiyi artıracağını belirtti. Şiddetin sadece statlarda değil, saha dışındaki dilde de belirleyici hale geldiğini ifade eden Hacıosmanoğlu, eleştiri hakkının ayrıştırıcı söylemlere dönüşmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Kulüplerden güvenlik maliyeti talebi

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ertuğrul Doğan ise kulüplerin yaşadığı ekonomik zorluklara değinerek, müsabaka güvenlik giderlerinin bakanlık tarafından karşılanmasını talep etti. Düşük riskli maçlarda gereğinden fazla güvenlik personeli görevlendirildiğini savunan Doğan, bu konuda daha esnek bir yaklaşım beklediklerini ifade etti. Ayrıca, kulüplerin ortak görüşü olarak, bireysel taşkınlıklarda cezaların kişiselleştirilmesi ve stadyum altyapısı uygun olan kulüplerde kale arkası ayakta seyirci uygulamasına geçilmesi önerileri gündeme getirildi.

Toplantı sonucunda alınan kararların, gelecek sezonun güvenlik yol haritasını belirlemesi bekleniyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.Kaynak 1
  2. Toplantı, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi.Kaynak 1
  3. Bakan Bak, sporun marka değerini yükseltmek için toplumu geren söylemlerden kaçınılması gerektiğini belirtti.Kaynak 1
  4. TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, eleştiri hakkının ayrıştırıcı söylemlere dönüşmemesi gerektiğini vurguladı.Kaynak 1
  5. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ertuğrul Doğan, müsabaka güvenlik giderlerinin bakanlık tarafından karşılanmasını talep etti.Kaynak 1
  6. Kulüpler, bireysel olaylarda ceza sisteminin kişiselleştirilmesini ve uygun statlarda ayakta seyirci uygulamasına geçilmesini istedi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah SporHaber kaynağı · 23.07.2026 18:47

    Bakan Bak, Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu: "Marka değerini yükseltmemiz lazım"

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler