Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde asırlardır süregelen geleneklerden biri olan Sis Dağı Kültür Şenlikleri'nin 205'incisi büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği şenlikte, kültürel değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması vurgulandı.
Etkinliğe katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yayla şenliklerinin sadece bir eğlence organizasyonu olmadığını belirterek, bu buluşmaların Türk kültürünün ve yaşam tarzının dünyaya anlatıldığı önemli platformlar olduğunu ifade etti. Bakan Uraloğlu, konuşmasında hükümetin gerçekleştirdiği altyapı ve teknoloji yatırımlarına da değinerek, Türkiye'nin savunma sanayii ve haberleşme teknolojilerindeki ilerleyişine dikkat çekti.
Şenlikte konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen, ülkenin güvenliğinin en önemli mesele olduğunu belirterek, Türkiye'nin savaşın dışında tutulması konusundaki kararlılıklarını dile getirdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal ise yaylaların Türk milletinin medeniyetini ve kültürel hafızasını temsil eden mekanlar olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin devlet irfanının yaşatılmasındaki rolüne dikkat çekti.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise Sis Dağı'nın coğrafi bir alanın ötesinde, Türklüğün nişanesi olduğunu ifade etti. Başkan Genç, bölge halkına verdikleri sözleri hatırlatarak, Ağasar'daki su sorunlarının büyük ölçüde çözüldüğünü ve bölgeyi doğal gazla buluşturmak için çalışmaların devam ettiğini belirtti.
Şenlik boyunca katılımcılar, Karadeniz'in geleneksel müzikleri ve kültürel etkinlikleriyle keyifli anlar yaşadı. 2 bin 182 metre rakımda gerçekleşen etkinlik, bölge halkının bir araya gelerek geleneklerini kutladığı bir şölen havasında geçti.