Gündem Gazze'deki sığınma alanlarında ciddi hijyen krizi
Birleşmiş Milletler, Gazze'de yerinden edilenlerin kaldığı bölgelerin büyük çoğunluğunun kemirgen ve parazit istilasıyla karşı karşıya olduğunu bildirdi. Sorunun temelinde İsrail'in bölgeye yönelik kısıtlamaları yer alıyor.
Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
⚡Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
- Birleşmiş Milletler, Gazze'de yerinden edilenlerin kaldığı bölgelerin büyük çoğunluğunun kemirgen ve parazit istilasıyla karşı karşıya olduğunu bildirdi.
- Sorunun temelinde İsrail'in bölgeye yönelik kısıtlamaları yer alıyor.
- Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, Gazze'de yerinden edilmiş sivillerin sığındığı bölgelerin yüzde 83'ünün kemirgen ve dış parazit istilası altında olduğu belirtildi.
Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, Gazze'de yerinden edilmiş sivillerin sığındığı bölgelerin yüzde 83'ünün kemirgen ve dış parazit istilası altında olduğu belirtildi. Bölgedeki yaşam koşullarının giderek kötüleştiğine dikkat çeken yetkililer, bu vahim tablonun temel nedeninin İsrail'in uyguladığı kısıtlamalar olduğunu vurguladı.
Söz konusu istila, bölgedeki insani durumu daha da zorlaştırırken, sağlık risklerinin artmasına neden oluyor. Yerinden edilmiş binlerce kişi, temel hijyen imkanlarından yoksun şekilde bu sağlıksız ortamlarda hayatta kalma mücadelesi veriyor.