İzmir'de suç örgütü propagandasına yönelik operasyon: 5 gözaltı

İzmir'de sosyal medya üzerinden suç örgütlerini öven paylaşımlar yapan şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi. Eş zamanlı baskınlarda 5 kişi yakalanırken, bir firari için arama çalışmaları sürüyor.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Yaşam
Temsili görsel: İzmir'de suç örgütü propagandasına yönelik operasyon: 5 gözaltı
Temsili görsel · Alexas_Fotos / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İzmir'de sosyal medya üzerinden suç örgütlerini öven paylaşımlar yapan şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi.
  • Eş zamanlı baskınlarda 5 kişi yakalanırken, bir firari için arama çalışmaları sürüyor.
  • İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, organize suç örgütlerinin faaliyetlerini meşru gösteren ve şiddeti teşvik eden içerikler paylaşan şahıslara yönelik düğmeye basıldı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İzmir'de sosyal medya üzerinden suç örgütlerini öven paylaşımlar yapan şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi. Eş zamanlı baskınlarda 5 kişi yakalanırken, bir firari için arama çalışmaları sürüyor.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 30.07.2026 22:32
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, organize suç örgütlerinin faaliyetlerini meşru gösteren ve şiddeti teşvik eden içerikler paylaşan şahıslara yönelik düğmeye basıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya platformlarında suç örgütlerinin korkutucu gücünü pekiştirmeyi hedefleyen hesapları yakın takibe aldı.

Yapılan teknik analizler sonucunda, Daltonlar ve Sercan Sayal isimli suç gruplarına ait sembolleri, silah görsellerini ve örgüt liderlerini öven içerikleri paylaşan şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. 30 Temmuz 2026 tarihinde İzmir merkezli olmak üzere Kemalpaşa ilçesini de kapsayan toplam 6 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Gerçekleştirilen baskınlar neticesinde, haklarında suç örgütü propagandası yapmak iddiasıyla soruşturma yürütülen 6 kişiden 5'i emniyet güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler arasında suça sürüklenen çocukların da bulunduğu belirtildi. Ekipler, paylaşımlarında uzun namlulu silah ve tabanca gibi suç unsurlarına yer verdiği belirlenen şahısların dijital materyallerini incelemeye aldı.

Operasyon kapsamında ismi belirlenen ancak adresinde bulunamayan bir şüphelinin yakalanması için çalışmaların titizlikle devam ettiği bildirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma süreci, suç ve suçluyu övme eylemlerine karşı kararlılıkla sürdürülüyor. Emniyet yetkilileri, sosyal medya üzerinden şiddeti meşrulaştıran ve toplumsal huzuru tehdit eden bu tür paylaşımlara karşı denetimlerin aralıksız devam edeceğini vurguladı.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İzmir'de suç örgütü propagandası yapan şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi.Kaynak 1
  2. Operasyon 30 Temmuz 2026 tarihinde 6 farklı adrese eş zamanlı yapıldı.Kaynak 1
  3. Soruşturma kapsamında 5 şüpheli gözaltına alındı, 1 kişi aranıyor.Kaynak 1
  4. Şüphelilerin Daltonlar ve Sercan Sayal örgütlerini öven paylaşımlar yaptığı belirlendi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Sabah YaşamHaber kaynağı · 30.07.2026 20:49

    İzmir’de Daltonlar ve Sercan Sayal örgütlerine operasyon! Silahlı paylaşımlara 5 gözaltı

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler