Akdeniz ekibi, yeni sezon hazırlıkları kapsamında Erzurum'un Palandöken bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde bir araya gelen takım, ikinci etap çalışmalarında taktik ağırlıklı antrenmanlara ağırlık verdi. Teknik direktör Joao Pereira, ilk etabın fiziksel hazırlık üzerine kurulu olduğunu, şu an ise saha içi planlamaya odaklandıklarını ifade etti.
Geçen sene ligi 11. sırada tamamlayan ekip, bu yıl daha iyi bir derece hedefliyor. Pereira, iki sezon önce 12. olduklarını hatırlatarak, bu yıl ilk 10 içine girmeyi amaçladıklarını söyledi. Takımın savunma yönünün güçlü olduğunu ancak hücumda daha verimli olmaları gerektiğini vurgulayan teknik adam, kazanmak için şansa değil plana inandıklarını kaydetti.
Kulübün maddi imkanları hakkında da konuşan Pereira, büyük takımlarla aralarındaki makasın çok fazla olduğunu dile getirdi. Rakiplerin 65-70 milyon avro harcayabildiğini, kendi bütçelerinin bunun çok altında kaldığını belirtti. Bu durumun rekabeti zorlaştırdığını kabul eden Portekizli çalıştırıcı, mental ve taktiksel gelişimle bu açığı kapatmak istediklerini aktardı.
Transfer sürecinde ise temkinli davranacaklarını açıklayan Pereira, kulübün bütçesinin sınırlı olduğunu hatırlattı. Hata yapma lükslerinin olmadığını, her transferin isabet olması gerektiğini vurguladı. Yabancı oyuncu kısıtlamaları nedeniyle doğru seçimi yapmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.