Bursa'nın Yıldırım ilçesi Anadolu Mahallesi'nde bulunan üç katlı bir apartman, uzun süredir devam eden hayvan bakımı iddialarıyla gündeme geldi. Mahalle sakinlerinin şikayetleri üzerine harekete geçen ekipler, apartman dairesinde sağlıksız koşullarda tutulan 15 tavuk, 1 kedi ve 2 köpeği kurtardı. Yapılan incelemelerde köpeklerden birinin telef olduğu belirlenirken, hayatta kalan hayvanlar Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Pire istilası mahalleliyi canından bezdirdi
Apartmandaki hayvanların yaşam koşullarının kötü olması nedeniyle çevreye yayılan pireler, mahalle sakinleri için büyük bir sağlık sorunu haline geldi. Bölgede yaşayan vatandaşlar, pirelerin evlerine kadar girdiğini ve kendi imkanlarıyla yaptıkları ilaçlamaların sonuçsuz kaldığını belirtti. Mahalle sakinlerinden Mehmet Bulut, pire ısırıkları nedeniyle çocuklarını hastaneye götürmek zorunda kaldıklarını ve misafir ağırlayamaz hale geldiklerini ifade etti.
10 yıllık mağduriyet iddiası
Mahalleli, söz konusu apartmandaki hayvanların aç ve susuz bırakıldığını, durumun yaklaşık 10 yıldır devam ettiğini öne sürdü. Yetkililere defalarca şikayette bulunduklarını belirten vatandaşlar, hayvanların sahibinin Mudanya'da yaşadığını ve apartmana nadiren uğradığını iddia etti. Yaşanan dehşet verici durumun ardından mahalle sakinleri, bölgenin kapsamlı bir şekilde dezenfekte edilmesini ve pire sorununa karşı kalıcı bir çözüm üretilmesini bekliyor.
Kurtarılan hayvanların bakımsız ve zayıf halleri mahallede büyük üzüntü yaratırken, yetkililerin olayla ilgili incelemelerinin sürdüğü öğrenildi. Vatandaşlar, benzer durumların tekrar yaşanmaması için daha sıkı denetim talep ediyor.