Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yürütülen yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih dönemi bugün itibarıyla tamamlanıyor. Okul değişikliği yapmak isteyen veya henüz herhangi bir eğitim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler, saat 17.00'ye kadar e-Okul sistemi üzerinden tercihlerini iletebilecekler. Öğrenciler, merkezi, yerel ve pansiyonlu okul türleri arasından seçim yaparken, kayıt alanı kuralına uygun olarak toplamda üç okul tercih etme hakkına sahip bulunuyor.
Sınav puanıyla yerleşmeyi hedefleyen adaylar, Türkiye geneli ve ilçe bazlı yüzdelik dilimlerini dikkate alarak işlemlerini gerçekleştiriyor. Aynı okul türünden en fazla iki tercihin yapılabildiği bu sürecin sonuçları, 14 Ağustos tarihinde erişime açılacak. İkinci nakil döneminin ardından herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için ise yeni bir aşama başlayacak. Bu kapsamda, 17-26 Ağustos tarihleri arasında il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla başvurular alınacak ve yerleştirme işlemleri 28 Ağustos'ta nihayete erecek.
Öğrenciler, başvuru sonuçlarını ve okul nakil onay durumlarını e-Devlet üzerinden takip edebilecek. Yatılı eğitim alacak öğrencilerin pansiyon başvuruları ise 31 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında yapılacak olup, sonuçlar 4 Eylül'de duyurulacaktır.