Tekirdağ genelinde sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli fırtına, ulaşım ve sosyal faaliyetleri kısıtladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından bölgede önlemler artırıldı. Fırtınanın hızı yer yer saatte 35 kilometreye ulaşırken, Çorlu Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilmesi planlanan eğitim uçuşları güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.
Tekirdağ Valiliği, olumsuz hava ve deniz koşullarının boğulma vakalarına yol açmaması amacıyla üç ilçede denize girmeyi yasakladı. Yapılan resmi açıklamaya göre, Saray ilçesinde 13 Ağustos tarihinde, Şarköy ve Marmaraereğlisi ilçelerinde ise 13-14 Ağustos tarihleri arasında denize girilmesi yasaklandı.
Denizdeki olumsuz şartlar balıkçıları da etkiledi. Tekirdağ merkez ve Marmaraereğlisi'ndeki balıkçılar, fırtına nedeniyle denize açılamayarak teknelerini güvenli limanlara çekti. Ayrıca uluslararası taşımacılık yapan gemilerin de bölgedeki demirleme alanlarında beklediği gözlemlendi. Yetkililer, vatandaşları fırtınanın oluşturabileceği risklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.