İspanya'da 5 büyüklüğünde deprem: Hasar oluştu

İspanya'nın Granada kentinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde can kaybı yaşanmadı. Sarsıntı nedeniyle bazı ev ve araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: İspanya'da 5 büyüklüğünde deprem: Hasar oluştu
Temsili görsel · iniesta44 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • İspanya'nın Granada kentinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde can kaybı yaşanmadı.
  • Sarsıntı nedeniyle bazı ev ve araçlarda maddi hasar meydana geldi.
  • İspanya'nın Endülüs özerk bölgesinde yer alan Granada şehrine bağlı Alhendin belediyesinde gece saatlerinde şiddetli bir sarsıntı yaşandı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

İspanya'nın Granada kentinde meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde can kaybı yaşanmadı. Sarsıntı nedeniyle bazı ev ve araçlarda maddi hasar meydana geldi.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 15.08.2026 17:55
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

İspanya'nın Endülüs özerk bölgesinde yer alan Granada şehrine bağlı Alhendin belediyesinde gece saatlerinde şiddetli bir sarsıntı yaşandı. Yerel saatle 01.00 sularında meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, bölge sakinlerinde paniğe neden oldu. Endülüs hükümeti tarafından yapılan resmi açıklamada, deprem sonucunda herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı belirtildi.

Sarsıntının etkisiyle bazı konutlarda ve park halindeki araçlarda maddi hasar oluştuğu tespit edildi. Olayın ardından bölgede acil durum planı hızla devreye sokuldu. Endülüs bölgesel hükümet başkan yardımcısı Antonio Sanz Cabello, sosyal medya üzerinden vatandaşlara seslenerek sakin kalmaları çağrısında bulundu. Yetkililer, hasar görmeyen binalarda bulunan kişilerin gereksiz yere dışarı çıkmamalarını, dışarıda olanların ise balkon, saçak ve duvar gibi düşme riski taşıyan unsurlardan uzak durmaları gerektiğini vurguladı. Bölgedeki güvenlik önlemleri ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 5 olgu

1 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. İspanya'nın Endülüs bölgesindeki Alhendin'de 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Kaynak 1
  2. Deprem yerel saatle 01.00 sularında gerçekleşti.Kaynak 1
  3. Endülüs hükümeti depremde yaralanan olmadığını açıkladı.Kaynak 1
  4. Sarsıntı nedeniyle evlerde ve araçlarda maddi hasar oluştu.Kaynak 1
  5. Bölgede acil durum planı devreye alındı.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Hürriyet DünyaHaber kaynağı · 15.08.2026 17:45

    İspanya'da 5 büyüklüğünde deprem sonrası hasar oluştu

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler