Samsun'un Atakum ilçesinde lösemi teşhisiyle yaklaşık 2,5 yıl boyunca tedavi gören 5 yaşındaki Berra Akarsu, zorlu süreci geride bırakarak sağlığına kavuştu. Tedavisinin tamamlanmasıyla birlikte hastaneden taburcu edilen küçük kız için ailesi, doğum gününe denk gelen bu özel günde büyük bir sürpriz hazırladı.
Hastaneden çıkış yaptığı sırada ailesi ve yakınları tarafından trampet takımı ve palyaço gösterileriyle karşılanan Berra için gökyüzüne balonlar bırakıldı. Üzerinde "Lösemi bitti, Berra kazandı" yazılı bir otomobile binen küçük çocuk, yaklaşık 40 araçlık bir konvoy eşliğinde Körfez Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Evinin önünde devam eden kutlamalarla hem doğum günü hem de hastalığı yenmesi büyük bir sevinçle karşılandı.
Baba Murat Akarsu, yaşadıkları süreci "Çok farklı bir duygu" sözleriyle tanımlarken, tedavisi devam eden diğer çocuklar için de şifa diledi. Anne Nazlı Akarsu ise sabırla yürüttükleri bu zorlu mücadelede yılmadan ilerlediklerini ve sonunda başarıya ulaştıklarını ifade etti. Yaklaşık 2,5 yaşındayken hastalığa yakalanan Berra'nın, 19 Ağustos olan doğum gününde taburcu edilmesi aile için çifte mutluluk kaynağı oldu. Bu anlamlı gün, hem ailenin hem de yakınlarının katılımıyla coşkulu bir şekilde kutlandı.