Trendyol Süper Lig'de sezonun önemli karşılaşmalarından birine hazırlanan Trabzonspor, bugün sahasında Başakşehir'i konuk ediyor. Bordo-mavili ekibin teknik direktörü Fatih Tekke, maç öncesinde yaptığı değerlendirmelerde takımın mevcut durumuna ve hedeflerine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Yoğun bir maç trafiğinden geçtiklerini hatırlatan Tekke, kadroda çok sayıda yeni oyuncu bulunmasının bu süreci zorlaştırdığını ifade etti. Sezona oyun anlamında iyi bir başlangıç yaptıklarını ancak skor üretme konusunda istedikleri noktaya ulaşamadıklarını belirten deneyimli çalıştırıcı, taraftar desteğinin önemine dikkat çekti. Tekke, "5 maçta gerçekten desteğe çok ihtiyacımız var" diyerek camiaya çağrıda bulundu.
Başakşehir'in pas oyunu ve yerleşim konusunda başarılı bir ekip olduğunu vurgulayan Fatih Tekke, galibiyetin mutlak hedef olduğunu yineledi. Oyuncularıyla yaptığı görüşmelerde sabırlı olmaları gerektiğini aktaran Tekke, özellikle üçüncü bölgede aceleci davranmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Futbolcularından sahada agresif bir oyun beklediğini belirten teknik adam, "Bugün sabırlı, çok agresif olmamız lazım" ifadelerini kullandı.
Takımın son iki haftadaki performansını olumlu bulduğunu belirten Tekke, gelişmeleri gereken noktalar olduğunu kabul etse de genel gidişattan memnun olduğunu dile getirdi. "Biz iyi yoldayız" diyen Tekke, takımın ilerleyen süreçte daha iyi bir seviyeye ulaşacağına olan inancını yineledi. Trabzonspor, bu kritik mücadeleden üç puanla ayrılarak ligdeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.