Halkidiki Turizminde Artış Gözleniyor

Geçen yıl 1 milyonu aşkın yabancı ziyaretçi ağırlayan Halkidiki, bu yıl turizmde artış eğilimini sürdürüyor. Siviri'deki yangın turizm hareketliliğini olumsuz etkilemezken, otel işletmecileri iptal yaşamadı.

Temsili görsel: Halkidiki Turizminde Artış Gözleniyor
Temsili görsel · andrescorpus / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Geçen yıl 1 milyonu aşkın yabancı ziyaretçi ağırlayan Halkidiki, bu yıl turizmde artış eğilimini sürdürüyor.
  • Siviri'deki yangın turizm hareketliliğini olumsuz etkilemezken, otel işletmecileri iptal yaşamadı.
  • Yunanistan'ın popüler tatil bölgelerinden Halkidiki, turizmde geçen yıla oranla artış gösteriyor.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Geçen yıl 1 milyonu aşkın yabancı ziyaretçi ağırlayan Halkidiki, bu yıl turizmde artış eğilimini sürdürüyor. Siviri'deki yangın turizm hareketliliğini olumsuz etkilemezken, otel işletmecileri iptal yaşamadı.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 24.08.2026 15:50
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Yunanistan'ın popüler tatil bölgelerinden Halkidiki, turizmde geçen yıla oranla artış gösteriyor. Geçtiğimiz yıl 1 milyonu aşkın yabancı ziyaretçiyi ağırlayan bölge, bu yıl da ziyaretçi ilgisini sürdürüyor. Siviri'de yaşanan orman yangınına rağmen turizm hareketliliğinde olumsuz bir etki gözlenmezken, otel işletmecileri herhangi bir iptal dalgasıyla karşılaşmadı.

Turist Davranışlarında Değişiklikler

Bu yılki verilere göre turistlerin konaklama sürelerinde kısalma yaşanırken, kişi başına düşen harcama miktarında artış kaydedildi. Ukrayna'daki savaşın etkisiyle Rus turist sayısında azalma görülürken, Balkan ülkelerinden gelen ziyaretçiler bölgeyi tercih etmeye devam ediyor. Ayrıca, Batı Avrupa'dan gelen turistlerin ilgisinde de belirgin bir artış yaşanıyor. İngiliz, Alman ve Fransız turistler Halkidiki'yi ziyaret edenler arasında öne çıkıyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 6 olgu

1 kaynak ve 6 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Halkidiki geçen yıl 1 milyonu aşkın yabancı ziyaretçi ağırladı.Kaynak 1
  2. Bu yılki turizm verileri ilginin arttığını gösteriyor.Kaynak 1
  3. Siviri'deki yangın turizm hareketliliğini olumsuz etkilemedi.Kaynak 1
  4. Otel işletmecileri iptal dalgası yaşamadı.Kaynak 1
  5. Turistler bu yıl daha kısa süreli konaklıyor.Kaynak 1
  6. Ziyaretçiler kaldıkları süre boyunca kişi başına daha fazla harcama yapıyor.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Euronews TRHaber ajansı · 24.08.2026 14:52

    'Halkidiki gibisi yok': Avrupa’nın yeni gözdesinde turizm yükselişte

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler