Lefkoşa'da BM öncülüğünde üçlü zirve

Lefkoşa'daki ara bölgede BM Genel Sekreteri Guterres'in katılımıyla üçlü bir görüşme yapıldı. Toplantı yaklaşık bir saat sürdü.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: Lefkoşa'da BM öncülüğünde üçlü zirve
Temsili görsel · WiR_Pixs / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Lefkoşa'daki ara bölgede BM Genel Sekreteri Guterres'in katılımıyla üçlü bir görüşme yapıldı.
  • Başkent Lefkoşa'da bulunan Birleşmiş Milletler merkezinde kritik bir üçlü görüşme gerçekleştirildi.
  • Tarafların toplantının ardından bölgeden ayrıldığı bildirildi.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Lefkoşa'daki ara bölgede BM Genel Sekreteri Guterres'in katılımıyla üçlü bir görüşme yapıldı. Toplantı yaklaşık bir saat sürdü.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 29.07.2026 13:44
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Başkent Lefkoşa'da bulunan Birleşmiş Milletler merkezinde kritik bir üçlü görüşme gerçekleştirildi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis katılım sağladı.

Sabah saat 10.00 sularında başlayan ve ara bölgede yürütülen görüşme, bir saatten biraz fazla bir süre devam etti. Tarafların toplantının ardından bölgeden ayrıldığı bildirildi. BM öncülüğünde gerçekleşen bu diplomatik temasın ardından Genel Sekreter Guterres'in bir basın toplantısı düzenleyerek sürece dair açıklamalarda bulunması bekleniyor.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 3 olgu

1 kaynak ve 3 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Lefkoşa'daki BM merkezinde üçlü bir görüşme gerçekleştirildi.Kaynak 1
  2. Görüşmeye BM Genel Sekreteri Guterres, KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman ve GKRY lideri Nikos Hristodulidis katıldı.Kaynak 1
  3. Sabah saat 10.00'da başlayan toplantı bir saatten fazla sürdü.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Hürriyet DünyaHaber kaynağı · 29.07.2026 11:50

    Kıbrıs'ta üçlü görüşme

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler