Sefarad Başhahamı'ndan Gazze ve Filistin topraklarına ilişkin tartışmalı açıklamalar

Sefarad Başhahamı Yosef, Gazze'nin İsrail toprağı olduğunu iddia ederek bölgeye geri dönülmesi çağrısında bulundu. Filistinlilerin bir halk olmadığını savunan Yosef, tarihi toprakların nın İsrail'e ait olduğunu öne sürdü.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Dünya
Temsili görsel: Sefarad Başhahamı'ndan Gazze ve Filistin topraklarına ilişkin tartışmalı açıklamalar
Temsili görsel · Ylanite / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Sefarad Başhahamı Yosef, Gazze'nin İsrail toprağı olduğunu iddia ederek bölgeye geri dönülmesi çağrısında bulundu.
  • Filistinlilerin bir halk olmadığını savunan Yosef, tarihi toprakların nın İsrail'e ait olduğunu öne sürdü.
  • Sefarad Başhahamı Yosef, Batı Kudüs'te bulunan Gush Katif Müzesi'nde gerçekleştirdiği konuşmada Gazze'ye yönelik tartışmalı ifadeler kullandı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Sefarad Başhahamı Yosef, Gazze'nin İsrail toprağı olduğunu iddia ederek bölgeye geri dönülmesi çağrısında bulundu. Filistinlilerin bir halk olmadığını savunan Yosef, tarihi toprakların nın İsrail'e ait olduğunu öne sürdü.

1 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 23.08.2026 16:11
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Sefarad Başhahamı Yosef, Batı Kudüs'te bulunan Gush Katif Müzesi'nde gerçekleştirdiği konuşmada Gazze'ye yönelik tartışmalı ifadeler kullandı. Gazze'nin İsrail toprağı olduğunu iddia eden Yosef, bölgeye geri dönmeleri gerektiğini savundu. Konuşmasında Gazze'nin yanı sıra Nablus ve Cenin gibi bölgelerin de İsrail'e ait olduğunu ileri süren Başhaham, bu toprakların nın kendilerine ait olduğunu iddia etti.

Yosef, Filistin halkına yönelik nefret söylemi içeren ifadeler kullanarak, onların bir halk olmadığını ve hiçbir haklarının bulunmadığını öne sürdü. Kutsal değerlere atıfta bulunarak Gazze'nin yok edilmesi için dua ettiğini belirten Yosef, kendileri açısından kurtuluşun tüm tarihi Filistin topraklarının İsrail egemenliğine girmesi anlamına geldiğini ifade etti. Başhaham'ın bu açıklamaları, bölgedeki gerilimi tırmandıran ve uluslararası kamuoyunda tepki çeken bir söylem olarak kayıtlara geçti. Yosef, Gazze'nin İsrail'in bir parçası olduğunu yineleyerek, bölgedeki yerleşim planlarına dair radikal görüşlerini dile getirdi.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

1kaynak · 4 olgu

1 kaynak ve 4 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Sefarad Başhahamı Yosef, Gazze'nin İsrail toprağı olduğunu iddia etti.Kaynak 1
  2. Yosef, Batı Kudüs'teki Gush Katif Müzesi'nde yaptığı konuşmada Gazze'ye geri dönülmesi gerektiğini savundu.Kaynak 1
  3. Başhaham, Filistinlilerin bir halk olmadığını ve hiçbir hakları bulunmadığını öne sürdü.Kaynak 1
  4. Yosef, Nablus ve Cenin gibi bölgelerin de İsrail'e ait olduğunu iddia etti.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    Hürriyet DünyaHaber kaynağı · 23.08.2026 16:06

    İsrailli Başhaham'dan kan donduran Gazze önerisi

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler