Gebze'de orman yangını: BOTAŞ tesisinde tahliye kararı

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan orman yangını, Ballıkayalar mevkisine doğru hızla yayılıyor. Alevlerin tehdit ettiği BOTAŞ doğalgaz pompa istasyonunda tahliye işlemleri başlatıldı.

Bu haber ilgini çekti mi?Benzer gelişmeleri kişisel akışında gör ve bildirimlerini seç.
+Gündem
Temsili görsel: Gebze'de orman yangını: BOTAŞ tesisinde tahliye kararı
Temsili görsel · wal_172619 / Pixabay
Haberin kısa özeti1 dakikada okuyun
  • Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan orman yangını, Ballıkayalar mevkisine doğru hızla yayılıyor.
  • Alevlerin tehdit ettiği BOTAŞ doğalgaz pompa istasyonunda tahliye işlemleri başlatıldı.
  • Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Mollafenari Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
HIZLI CEVAP

Bu haber ne anlatıyor?

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde çıkan orman yangını, Ballıkayalar mevkisine doğru hızla yayılıyor. Alevlerin tehdit ettiği BOTAŞ doğalgaz pompa istasyonunda tahliye işlemleri başlatıldı.

2 kaynakla doğrulama Kaynak gösterimine hazır Son güncelleme: 23.08.2026 16:39
Editoryal not: Bu içerik, doğrulanabilir kaynaklar ve görsel veriler titizlikle analiz edilerek, özgünlük ilkeleri çerçevesinde editoryal süreçten geçirilerek hazırlanmıştır.

Kocaeli'nin Gebze ilçesine bağlı Mollafenari Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede etkisini artıran alevler, rüzgarın da etkisiyle Ballıkayalar mevkisine doğru ilerlemeye başladı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı çok sayıda ekip hızla olay yerine sevk edildi.

Yangının bölgedeki kritik altyapı tesislerini tehdit etmesi üzerine güvenlik önlemleri artırıldı. Alevlerin BOTAŞ doğalgaz pompa istasyonuna yaklaşması nedeniyle tesiste tedbir amaçlı tahliye süreci başlatıldı. Ekiplerin yangını kontrol altına alma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken, söndürme faaliyetlerine destek vermek amacıyla Bilecik ve Sakarya'dan da takviye ekiplerin bölgeye yönlendirildiği bildirildi. İtfaiye ve orman ekipleri, alevlerin daha geniş bir alana yayılmasını engellemek için havadan ve karadan müdahalelerini sürdürüyor. Yetkililer, yangının çıkış nedenine ilişkin incelemelerin söndürme çalışmalarının ardından başlayacağını belirtti.

KAYNAK ŞEFFAFLIĞI

Doğrulanan bilgiler ve kaynaklar

2kaynak · 5 olgu

2 kaynak ve 5 yapılandırılmış olgu üzerinden hazırlanmış editoryal doğrulama özeti.

Öne çıkan doğrulanmış bilgiler

  1. Kocaeli'nin Gebze ilçesi Mollafenari Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı.Kaynak 1, 2
  2. Yangın kısa sürede büyüyerek Ballıkayalar mevkisine doğru ilerledi.Kaynak 1, 2
  3. Alevlerin yaklaşması üzerine BOTAŞ doğalgaz pompa istasyonu tedbir amaçlı tahliye ediliyor.Kaynak 1
  4. Bölgeye itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.Kaynak 1, 2
  5. Bilecik ve Sakarya'dan takviye ekipler talep edildi.Kaynak 1

Başvurulan kaynaklar

  1. 1
    NTVHaber kaynağı · 23.08.2026 16:07

    Gebze'de orman yangını. BOTAŞ boşaltılıyor

    Kaynağı aç ↗
  2. 2
    CNN TürkHaber kaynağı · 23.08.2026 19:24

    Gebze'de orman yangını

    Kaynağı aç ↗

Bu haber sizde nasıl bir etki bıraktı?

Tek dokunuşla tepkinizi paylaşın. Seçiminize yeniden basarsanız tepkiniz kaldırılır.

0 tepki

İlgili Haberler

Aynı konudaki gelişmeler